nyheter

Postdato: 12 juni 2023
Vannreduserende midler er for det meste anioniske overflateaktive stoffer, og for tiden ofte brukt på markedet inkluderer polykarboksylsyrebaserte vannreduksjonsmidler, naftalenbaserte vannreduksjonsmidler, etc. Mens de opprettholder den samme betongnedgangen, kan de redusere mengden vann som brukes til å blande betydelig. , forbedre betongstyrken og redusere forekomsten av sprekker.De spiller en viktig rolle i å regulere konkret ytelse.Betongblandinger blandet med vannreduserende midler kan imidlertid støte på problemer som å feste seg til tanken og feil innstilling.For å unngå at det oppstår ulike problemer, vil Freeman analysere årsakene og løsningene til problemene én etter én.

一.Kan feste-fenomen:
Fenomen: En del av sementmørtelen fester seg til veggen til blandesylinderen, og forårsaker ujevn og mindre askeutslipp av betongen, noe som resulterer i klebrig betong.
Årsaksanalyse:
Betongklebing oppstår ofte etter tilsetning av retardere og vannreduserende midler, eller i trommelblandere med lignende aksiale diameterforhold.
Vilkår for oppgjør:
(1) Vær oppmerksom på rengjøring og fjerning av gjenværende betong i tide;
(2) Tilsett først aggregater og litt vann for å blande, tilsett deretter sement, restvann og vannreduksjonsmiddel for å blande;
(3) Bruk et forhold med stor akseldiameter eller tvangsblander.
A10
二.Pseudo koagulasjonsfenomen
Fenomen: Betongen etter å ha forlatt maskinen mister raskt sin flytbarhet og kan til og med ikke helles.
Årsaksanalyse:
(1) Utilstrekkelig innhold av kalsiumsulfat og gips i sement fører til rask hydrering av kalsiumaluminat;
(2) Vannreduksjonsmidlet har dårlig tilpasningsevne til denne typen sement;
(3) Når innholdet av trietanolamin overstiger 0,05-0,1 %, er den innledende innstillingen rask, men ikke endelig innstilling.
Vilkår for oppgjør:
(1) Endre type sement;
(2) Juster om nødvendig blandingene og utfør rimelig blanding;
(3) Tilsett Na2SO4-komponenten til blandingen.
(4) Reduser blandetemperaturen
A11


Innleggstid: 13. juni 2023