nyheter

Post dato:30,Jan,2023

Tilpasningen og inkompatibiliteten mellom den såkalte betongtilsetningen og sement kan vurderes som følger: Ved formulering av betong (eller mørtel), i henhold til de tekniske spesifikasjonene for påføring av betongtilsetning, kan et bestemt tilsetningsstoff som er inspisert for å oppfylle de relevante standardene. legges inn i forskriften.Hvis sementen som bruker blandingen av sorten kan gi ønsket effekt, er sementen kompatibel med blandingen.Tvert imot, hvis effekten ikke frembringes, er sementen og blandingen ikke egnet.For eksempel tilsettes en betong-superplastisator til betongen tilberedt av fem vanlige Portland-sementer (testet for å oppfylle kravene til høyeffektive vannreduseringsstandarder, og alle andre faktorer er de samme, det er en Betong fremstilt av sement har alvorlige mangler i vannreduksjonshastighet. Andre sementer har ikke dette problemet. Derfor kan det vurderes at denne sementen ikke er egnet for supermykneren, og andre sementer Det høyeffektive vannreduksjonsmidlet er egnet. For eksempel når betongen som er preparert i en viss sement blandes med et akselerert koaguleringsmiddel (testet for å møte relevante standarder), men den akselererte herdeeffekten oppnås ikke. Tilsetning av retardere får ikke riktig retarderende effekt, alt OK anses som uforenlig mellom tilsetningsstoffer og sement. 

Tilpasningsevne for betongtilsetninger og sement i industrien

Sementfinhet sementpartikler har sterk adsorpsjon til vannreduserende middelmolekyler.I sementslurry med vannreduserende middel, jo finere sementpartiklene er, desto større er det spesifikke overflatearealet, det vil si vannreduksjonsmiddelmolekylene.Mengden av adsorpsjon er også større.Derfor, i tilfelle av samme mengde vannreduserende middel, er mykgjøringseffekten dårligere for sement med høyere finhet.

Nå har noen sementprodusenter en tendens til å forbedre den tidlige styrken til sement.For sementfinheten er det nødvendig å øke mengden vannreduserende middel for å oppnå bedre mykgjørende effekt.Friskheten og temperaturen til sementen er ferskere, og mykneren til vannreduksjonsmidlet. Den tilsvarende forskjellen er verre.Dette er fordi den positive elektriske egenskapen til fersk sement er sterkere og adsorpsjonskapasiteten til det vannreduserende middelet er større.Jo høyere temperatur på sementen er, desto dårligere er mykningseffekten til det vannreduserende middelet.Nedgangstapet er også raskere.Derfor, når noen kommersielle betongproduksjonsanlegg bruker betong som nettopp har blitt frest og fortsatt mister varme, er vannreduksjonshastigheten lav og slumptapet er for raskt.Selv vises i blenderen Chang kondens så videre, bør vi ta hensyn og unngås.


Innleggstid: 30-jan-2023