tala fou

Aso Fa'asalalau:7,Nov,2022

O le matafaioi a faʻafefiloi sima o le faʻaleleia lea o le tafe o meatotino o le sima ma faʻaitiitia le aofaʻi o mea faʻamama i totonu o le sima.O le mea lea, o faʻafefiloi sima e faʻaaogaina lautele i fanua faufale eseese.

Fa'afefiloi Sima1

Ole faiga ole gaioiga ole fa'afefiloi sima

O mea fa'afefiloi e masani ona fa'aogaina i le naphthalene ma fa'afefiloi polycarboxylate o mea fa'aola ma e fai si maualuga le mamafa o le mole (e masani lava 1500-10000) ma e aofia i le vaega o surfactants.

O le mole o le surfactant o loʻo i ai se fausaga bipolar, tasi le pito o le non-polar lipophilic group (poʻo se non-polar hydrophobic group), ma le isi pito o le polar hydrophilic group.A maeʻa ona faʻamavaeina le surfactant i le vai, e mafai ona taʻalo i galuega eseese e pei o le faʻasalalau, susu, emulsifying, foaming ma fufuluina aʻo faʻaitiitia le vevesi i luga.

A. Adsorption-taape

Ole sua ole sima e fa'alagolago ile tele ole vai maua fua ile sima.A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻapipiʻi i le sima, o le sima e faʻasalalau le tasi i le isi ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina o molelaʻau faʻafefiloi i luga o le pito i luga ole sima, e mafua ai le faʻafefe electrostatic i le va oi latou.O se taunuuga, ua faʻaumatia le fausaga o le sima, ma o le tele o vai e leai se totogi e faʻamalolo, lea e faʻateleina ai le suavai o le paluga sima.

B. Susū

Ona o le faʻatonuga o le faʻaogaina o molelaʻau faʻafefiloi i luga o le sima sima, ua faʻatupuina ai se ata vai solo monomolecular.O lenei ata vai e faʻateleina ai le faʻafesoʻotaʻi i le va o sima ma le vai i le tasi itu, ma ei ai se aafiaga susu i le isi itu.O le mea lea, o le sima e faʻamama atoatoa ma faʻateleina le malosi o le sima.

O galuega fa'avae o fa'afefiloi sima:

1. A aunoa ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai, e tumau pea le le suia o le fua o le vai-binder, lea e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le sima fou ma faʻaleleia le suavai;ona o le tele o le faʻafesoʻotaʻi vaega i le va o sima ma le vai, o le sima ua atoatoa hydrated, e ui lava o le fua faatatau vai-binder Invariant, o le malosi o le sima e masani ona i ai se faʻaleleia atili.

2. I lalo o le tulaga o le faatumauina o se tulaga faapitoa o le galuega, faaitiitia le faaaogaina o le vai, faaitiitia le fua faatatau o le vai, ma faaleleia le malosi o le sima.

3. I lalo o le tulaga o le faatumauina o se malosi faapitoa, faʻaitiitia le aofaʻi o mea sima, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai, faʻatumauina le faʻaogaina o le vai-binder ratio e le suia, ma faʻasaoina sima ma isi mea sima.

Fa'afefea ona maua ma fa'aoga lelei mea fa'afefiloi sima:

O le fa'atauina lelei ma le fa'aogaina o mea fa'afefiloi e mafai ona fa'atupuina ai le taua tele o le tamaoaiga ma fa'ainisinia.E le gata ina faʻaleleia le malosi o le sima, ae faʻaitiitia foi le tau o le faʻafefiloi o sima.

Ole auala fa'apitoa e fa'apea:

a.Su'ega so'oga

O le suʻega ma le suʻega o faʻamatalaga faʻapitoa eseese o faʻafefiloi o se fesoʻotaʻiga taua aʻo leʻi faʻatau fefaʻatauaʻiga.E ala i le suʻega, e tatau ona fuafuaina tulaga faʻamaonia o faʻamatalaga faʻapitoa eseese o le faʻafefiloi.E aofia ai mea mautu o mea faʻafefiloi, fua faʻaititia o le vai, mamafa, faʻafefe vai, fua faʻaitiitia vai sima ma isi faʻamatalaga faʻapitoa.E fautuaina le fa'aogaina o fua fa'aitiitiga o le vai sima e fai ma fa'ailoga autu e fua ai le tulaga lelei o mea fa'afefiloi.

Fa'afefiloi Sima2

e.Fa'atauga

A mae'a ona fa'amanino le agava'a mo fa'afefiloi, e mafai loa ona amata feutanaiga o fa'atauga.E fautuaina e tatau i le au fai mea fa'afefiloi ona vala'aulia tauofo e tusa ai ma tulaga fa'ata'ita'i e fa'atatau i le su'ega.I luga o le manatu o le lelei o le tuʻuina atu o mea faʻafefiloi e le maualalo nai lo manaʻoga o tauofoga, e tatau ona fuafua le tagata faʻatau e tusa ai ma le faʻavae o le manumalo i le tauofoga i se tau maualalo.

I le taimi lava e tasi, o le filifilia o tagata faʻapipiʻi sima e tatau ona mafaufau loloto i le fua o le gaosiga o le gaosiga, le mamao o felauaiga, gafatia o felauaiga, tuʻuina atu le poto masani ma tuʻuina atu tulaga lelei o laʻau faʻafefiloi tetele poʻo galuega faʻainisinia tetele, ma le maeʻa ona faʻatau atu gafatia auaunaga. ma tulaga.E fai ma fa'ailoga e tasi mo le su'esu'eina o le gaosiga.

i.So'oga talia

E tatau i le nofoaga faʻafefiloi ona suʻeina faʻafefiloi aʻo leʻi tuʻuina mea faʻafefiloi i totonu o le teuina, ma o faʻaiʻuga o suʻega e mafai ona tuʻu i totonu o le teuina pe a maeʻa ona faʻamaonia iʻuga o suʻega e tusa ai ma tulaga ua sainia i le konekarate.E fautuaina e iloa le eseesega i le va o fa'ailoga autu ma fa'ailoga fa'asino.E ala i faʻataʻitaʻiga umi, e talitonu le tusitala o faʻailoga autu o mea faʻafefiloi o le faʻaitiitia o le vai (motar) ma le faʻaitiitia o le vai sima;o fa'ailoga fa'asino ole tele (kalave fa'apitoa), mea mautu ma le sua o le pa'u sima.Ona o le taimi o suʻega, o faʻamatalaga faʻapitoa e masani ona faʻataʻitaʻiina i le fesoʻotaʻiga taliaina o le mamafa, o le suavai o le paʻu sima ma le faʻaitiitia o le vai (mortar).


Taimi meli: Nov-07-2022